Infographics

Vanuit de gedachte "Kennis delen is vermenigvuldigen" stel ik hier een deel van mijn infographics gratis als pdf beschikbaar. Een pdf is te downloaden door de onderstreepte tekst aan te klikken.


Wat mij betreft kan deze informatie niet vaak genoeg gedeeld en gebruikt worden: uiteraard wel graag met vermelding van mijn naam.

Niet iedereen is bij stressklachten meteen toe aan het zetten van de stap richting psycholoog, of heeft daar geld voor. Ook daarom deel ik, via deze website en social media, veel gratis informatie zoalsonder andere deze infographics.


Je kan deze visuals voor jezelf gebruiken, als een vorm van zelfhulp. Maar organisaties gebruiken mijn infographics ook in presentaties, om een campagne te starten of om medewerkers tips en tricks te geven hoe bijvoorbeeld Mentaal Fit te blijven of beter te leren ontspannen.


Geïnspireerd geraakt maar niet precies gevonden wat je nodig hebt? Ik maak ook infographics in opdracht, aangepast aan jouw specifieke vraag. Dus aarzel niet om contact op te nemen. Ik help je graag!

Nog even dat mailtje afmaken, dat telefoontje aannemen, oooow de volgende sessie begint alweer, ik moet naar die cliënt en nouja, ik ga straks wel naar de plee. Opeens is de ochtend voorbij, heb je stijve schouders, niks gedronken en in de verte doemt vaag het hoofdpijnspook op.

Met een beetje geluk neem je dan even pauze en voel je de vermoeidheid: als een soort leeg en chagrijnig gevoel. Met bijbehorende paniekerige gedachten dat je eigenlijk nog niks gedaan hebt. En hoe je alles in hemelsnaam vandaag nog af moet krijgen. Stress.
Dit zijn allemaal signalen. Signalen die aandacht vragen. Dat het wel even genoeg is. En dat je eigenlijk te lang bent doorgegaan. Jij, oftewel je systeem (hoofd, hart en lijf), hebt wat rust en nieuwe energie nodig. Iets met herstel en bijkomen.

How about vaker een microbreak nemen?

Microbreaks zijn korte pauzes waarin je even iets totaal anders doet dan waar je mee bezig was. Zo kan je systeem zich herstellen. Je zou het een kleine reset kunnen noemen.
Regelmatig, bijvoorbeeld ieder uur, een microbreak nemen, kan voorkomen dat je leegloopt en uitgeput raakt. En het kan ervoor zorgen dat je juist energie overhoudt zodat je ’s avonds, na je werk, ook nog een beetje een leuk mens bent.

Voor de zorgelijke manager die zich nu afvraagt hoe dat dan allemaal moet met al die microbreaks en de productiviteit, heb ik een geruststellende boodschap. Er is geen enkel bewijs dat de productiviteit lijdt onder het nemen van microbreaks. Sterker nog, uit onderzoek blijkt juist dat medewerkers die regelmatig microbreaks nemen, productiever zijn. En ook minder snel uitgeput raken. En oh ja, medewerkers vinden hun werk ook leuker als ze regelmatig korte pauzes nemen.