Workshop Stress & Burn-out Preventie voor Leidinggevenden (duur 1,5 uur)

Wanneer je binnen jullie organisatie aan de slag wil met het thema stress, dan is deze workshop een aanrader om mee te starten.

Voor wie?

Directie, management, HR & leidinggevenden.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze interactieve workshop krijg je inzicht in cijfers en kosten van stressgerelateerd ziekteverzuim. Je maakt kennis met stressfactoren op organisatieniveau enleert hoe je deze op een positieve manier kan beïnvloeden.


In gesprek met elkaar ontdek je waar binnen jullie organisatie winst behaald kan worden op het gebied van verzuimpreventie. Ook krijg je meer inzicht in je eigen rol en mogelijkheden op het gebied van het voorkomen van stressgerelateerd ziekteverzuim binnen jouw team of organisatie.

Achtergrondinformatie

Stressgerelateerde klachten kunnen door verschillende factoren veroorzaakt worden. Zo kan een medewerker bijvoorbeeld zelf een ongezonde leefstijl hebben en daardoor ongemerkt steeds vatbaarder raken voor de schadelijke gevolgen van stress. Of iemand bevindt zichprivé in lastige omstandigheden, zoals ziekte, relatie- en/of financiële problemen.


Maar ook factoren binnen de organisatie, de zogenaamde omgevingscondities, kunnen stress veroorzaken en van invloed zijn op het gedrag van werknemers. Als werkgever kan je vaak veel doen om deze omgevingscondities positief te beïnvloeden.


Deze workshop maakt iedereen bewust van het belang om aandacht te hebben voor het voorkomen van stressgerelateerd ziekteverzuim. En geeft tevens handvatten hoe om te gaan met stressveroorzakende factoren op organisatieniveau.